Ken je de populaire unboxing-video’s op YouTube? Unboxing is niets meer of minder dan het uitpakken van een doos of pakket. De uitpakker geeft bij iedere stap commentaar en uitleg op hetgeen wat in de pakket zit.

Wij van Dona Daria kijken naar onze identiteit als een soort verrassingspakket. De inhoud is onbekend, soms wordt je verrast maar misschien roept de inhoud ook wel vragen op! Zo kijken bij ook naar de mens: een persoon met eigenheid en vol verrassingen.

Vieren

Unboxing betekent uitpakken. Het uitpakken van traditionele ideeën, het heroverwegen van denkbeelden en het openbreken van stereotyperingen.

Door onze identiteit te unboxen vallen alle hokjes, labeltjes, oordelen, vooroordelen, stereotyperingen en maatschappelijke regels weg. In Rotterdam vinden we het belangrijk dat je degene kunt zijn die je wilt zijn en het leven leidt dat je wilt leiden. We unboxen omdat we niet gelijk maar wel gelijkwaardig zijn.

Vanuit deze visie organiseren wij een reeks activiteiten rondom Internationale Vrouwendag, de Internationale Dag tegen Racisme en Transgender Visibility Day in maart 2019. 

Video afspelen

Bekijk de Unboxing video’s van Dylan Marron.

Unboxing Updates

Blijf op de hoogte van alle evenementen en ontwikkelingen en schrijf je in voor de Unboxing Updates